Nu är fötterna borta!

Jaa hej på er!

känner mig lite deppig för tillfället! vet inte varför känner mig bara stor p klumpg och jag funderar hela tiden på hur jag kommer att se ut om 10 veckor om det fortsätter i den här takten! kommer jag se ut som en flodhäst? jaa stod iaf i dusch för en stund sen och insåg att jag inte ser min fötter längre för magen när jag står upp, inget gott tecken.. sen så frågar alla hur långt jag har kvar, precis som att dom väntade sig ett svar i stilen: 2 veckor kvar...
jaa så är det juh inte precis, har juh en bit kvar, ska försöka njuta av den tiden iaf, efter fjällen så är vi inne i mitten på februari, och sen är vi snabbt inne i mars och då jobbar jag i 4 fveckor knappt och sedan ska jag bara njuta, och be till Gud nu att jag inte får en massa gravkrämpor, kände av ryggen reält idag när jag jobbade, men ska se till att använda stödstrumporna och gå på massage, sen så simmar jag juh förfullt oxå =) jaa min bikini har blivit för liten, så imorgon ska jag in till stan lite snabbt o gå på lindex, såg att dom hade ett badlinne svart med vita prickar som jag ska köpa.. så imorgon är planen att tvätta på förmiddan, är inte alls så mycket tvätt så det går fort, in till stan o köpa bikini, och sedan gå å simma vid 12.00 tiden :P

undra om jag skrev i inlääget sist att bror har fått körkort, jaa skriver det iaf nu o grattar plus en varning för er i trafiken att de tär bäst o passa sig!

nepps nu ska jag slå på en film o dricka te, jag är juh singel ikväll då micke är på mini semester elelr vad man ska kalla det, semester från mig iaf :D

Byebye!

Smått o gott!

min mobil har lagt av, vet inte varför men ska se till å låna mickes gamla mobil sen! Idag tog bror körkort =) nästan så jag längtar tillbaks till den dagen då jag fick det :)
nu så ska jag ta o packa lite till fjällresan, var o letade jacka till micke idag eftersom det är den enda dagen han kommer att vara hemma. han ska åka skoter i två dagar med jobbkompisarna, jag vill oxå :P men ska iaf börja packa nu eftersom hjag jobbar imorron o på fredag är det tvättning plus att jag ska till stöde är planen iaf!

idag var jag super sugen på att köpa en kodress till bebben =) men det fanns ingen storlek så jag får vänta :P

har knäppt lite bilder på lägenheten som jag tänkte att ni skulle få se, funderar på att bli fotograf hmm eller så inte, insåg iaf att det är grymt svårt att knäppa kort!
jag o micke har bestämmt att vi ska fråga anna om hon skulle unna leka fotograf o knäppa lite magkort på mig och på oss tillsammans, hon har juh en riktigt kamera oxå, jaa Anna du lär äl kanske läsa detta så du kan väl tänka på saken? :D

nepps nu är jag så trött så jag måste nog dricka lite kaffe så jag kommer igång, ska slå på celine dion dvdn oxå så kommer nog bäda jag å bebben igång =)

en ska bara, bebben var galen igår! jag var på körövningen igår å vilket liv den förde, antingen tycker den om musik eller så avskyr den det, jag tror att den tycker om det för det snurrade runt så hela magen vände sig :P

oki här kommer lite bilder iaf!
















Ja så ser det ut hemma hos oss iaf =)

Byebye!

Måndag med tråk!

Ja idag har det inte blivit mycket saker gjorda, tog en sovmorgon när micke endå skulle på kurs till 12.00! klev upp vid 11.00 o käkade frukost, städade ihop här sedan igår då vi hade Emma o Marcus på middag, var super mysigt att ha dom här, jag vann på M.I.G spelet :P
micke kom hem o vi åkte en sväng till svärmor o svärfar å drack lite kaffe! följde med micke in till stan en sväng, han skulle hämta nåt paket på bussgods! kom iaf på att jag planerat att baka lite matbröd idag, så vi svängde in på statoil i bredsand o köpte jäst, så nu sitter jag o väntar på att brödet ska jäsa färdigt, blir två stycken råglimpor, tänkte göra lite imorgon oxå, är juh perfekt att ha i frysen plus att man sparar in bra mycket pengar på att inte gå på ica o handla bröd, bakar en satts tills fjällen oxå, vi åker juh om hmm 6 dagar :D ska bli super härligt att komma iväg!

jag var o simmade igår igen, känner mig riktigt hurtig måste jag säga, lite stolt över mig själv faktist, ska simma imorgon oxå men då blir jag inte själv, ska slita med mig Emma oxå, tiden går juh mycket snabbare när man är fler så man har nån att prata med i vattnet =)

om två minuter exakt är brödet färdigjäst, så det är väl lika bra jag avrundar här och gör iordning bakbordet =)

Byebye!

lön = fattig= sant!

Ja då fick man löning igår då, känns som att man jobbade häcken äv sig i december men fick inte äns liksom mycket som dom som jobbar 50 % på ett annat jobb typ.. men men jag är iaf nöjd med det lilla jag har :P
började inte jobbar förän klockan 12.00 idag så jag tog en shopping tur innan jobbet, köpt mig två par tröjor o en skorta/tunika, och ett par jeans =)  och sen så betalade jag räkningarna igår så jag blev mer fattig än en kyrkråtta :P jaa nu ska jag väl inte överdriva men det känns lite så endå, fast vi hade inte så mycket räkningar alls!

beställde lite kläder på internet för nån vecka sen, fakturan har iaf kommit nu så jag tänkte att jag skulle citera lite vad det står på den: 4MOM (butiken) För dig med växande krav!
jaa så kan man oxå se på det hela =)

jaa och en sak till veckorna bara drar förbi nu, imorgon går jag in i vecka 26 hmm det är juh bara 14 veckor kvar, +- 2 veckor hoppas på minus 2 veckor!


Vecka 26
Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i t.ex vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna, om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

ja en sak känns iaf bra nu, man säger inte fostret utan barnet nu till den där inne och att skulle den födas nu så är det stor chans att det llille klarar sig med hjälp av kuvös =)

Byebye!

Våran bil =)

idag blev vi audi ägare =) känns super bra! åkte till stockholm igår kväll o sov hos min moster, tog pendeln till Järna i morse o hämtade bilen, eller jaa allt som man brukar göra när man köper bil, provkör, kolla allt o så..

sen så kom jag hem för en stund sen, micke lämnade av mig i lägenheten o han fortsatte till sitt jobb för att jobba natten, stackarn :/

tror att bebben tycker om väran nya bil, den har levt om hela dagen idag, jobbigt men kul =)

igår fick Gravidanna en liten pojke, så kul så om nägra veckor kommer jag o våldsgästar så jag får klämma lite på honom =)

nepps, nu ska jag slänga mig i soffan som en soffpotatis, måste även fundera vad jag ska äta till middag...

byebye

vecka 25 å nr 2!

jaa tänket skriva lite hur jag mår nu när jag är i vecka 25, jag mår tack å lov prima, lite ischias men inget annat besvär, proverna o blotrycket var bra som jag tog förra veckan så det kändes skönt, jaa då är det alltså 15 veckor kvar av min graviditet om inget annat hände.. hmm 15 veckor är juh en evighet, men jag tycker det är bra, jag menar jag har juh nästan haft panik att jag inte ska kunna hinna njuta av den =) hjärtljudet nu sist låg igen på ca 156 slag, tankarna har kommit hos både micke o mig nu, man undrar vad det är för filur som bor inne i magen!? jaa en sak är klar, det är en natt bebis, sover på dagen och uppe på natten, vid elva halv tolv drar den igång med reäla sparkar, börjar faktist bli jobbigt o sova om man ska vara petig o klaga lite :P men som sagt jag njuter till fullo av min graviditet =) vi har även börjat få en bild i vära huvuden hur vi ska möblera i sovrummet, kommer att bli super fint =) sängen kommer att bli målad i svart färg å kanske med någon guld dekor, skötbordet blir en byrå med skötdel i antikfärgat som vi inhandlar på ikea, blir bra med förvaring då oxå så vi behöver inte tänka på det =) längtar tills vi får börja möblera! hmm jaa har upptäkt en till ska oxå hmm jaa när man gör nr två på toa är det jätte obekvämt nät lillen rörsig, det känns som att bebben är på väg ut,, lite inside information :P

 lägger ut lite bilder på magen nu när jag endå håller på =)


image44

Vecka 24 från sidan!

image45

Vecka 25 från sidan!

image46

Vecka 25 fram i från, hmm min mage är sne är nog för att bebben låg lite konstigt då å levde om =)

byebye!


villken bil dag =)

vaknade imorse halv tio å skrek till micke att vi hade sovit över o att vi skulle infinna oss på banken om en halv timme (10.00)  *panik* jaa plus att vi skulle släppa ut mickes brorsas katt som vi lovat, vi fick helt enkelt prioritera å skita i katten o käka lite frukost o gå till banken.. var iofs bara där en kvart så sen fick katten komma ut =)

vi har iaf hittat våran bil nu, var o fixade med lån idag, så nu har jag omicke tagit vårat första gemensamma lån :p på torsdag åker vi ner till sthlm efter mickes jobb, tar nog tåget som går 18.11 om det finns sistaminuten biljetter imorron, annars blir det standby biljett på flyget.. sover iaf hoss min moster o åker sedan på fredag morgon o köper bilen o bilar hem innan micke börjar natten på fredag =)

sen så sålde jag dyra smycken idag på jobbet o tänkte på min rast att jag skulle fira det med en semla, men upptäckte i min fasa att någon hade snott allahjärtansdag servettringarna fyra stycken som jag hade packat upp.. så jag sket i semlan.. får ta den imorgon kanske?! inventering på jobbet imorgon hoppas allt går bra, bara att hålla tummarna =)  tänker tillägna en liten tanke på A-L idag som har fått slitit o inventerat i birsta, jag lider med dig :D

nepps nu ska jag göra ordning fisken som vi ska äta till middag, micke är å tränar med kommer snart hem.. han har bliit riktigt hurtig,, men det har jag oxå för jag var o simmade igår och ska göra det imorron oxå, sen ska jag börja på gravid yoga, det ni ;)

BYEBYE!

Städar o tvätt dag!

Har precis varit ner i tvättstugan med ett lass med tvätt =) måste säga att det känns skönt att ha tvättstuga, jag är inte alls sån som vill ha tvättmaskin i lägenheten, kanske just för att jag vet att det kommer att ligga en tvätthög i badrumnet jämt! nepps jag trivs med min tvättstuga =)
har tagit å bytt gardiner idag oxå å städat lite här hemma, så nu är det tipptopp!

Igår var Anna o Marcus hos oss på middag, var meningen att vi skulle planera lite inför fjällresan som går av stapeln om två helger :P ska bli skönt att åka till fjällen en vecka! jaa hmm det blev lite snabb planering vid två tiden inatt innan dom skulle åka hem hehe.. vi myste istället o åt (framförallt jag) hela kvällen.. sen så spelade vi spel, jaa marcus vann men jag kom två, o jämt blev det ibåtten striden, jaa iofs så fuskade anna o jag lite, men annars hade vi juh aldrig kommit ikapp :D

ikväll blir det lugnt, micke är i skogen nu med bror o pappa så han lär va slut när han kommer hem, är ledig imorgon oxå, ska åka in till babyproffsen å betalt handpenning på vårat babyskydd, grymt bra pris vi fick =)

nepps nu ska jag hitta något i kylskåpet, något att tugga på :P

Byebye!

Trötter!

ååå om ni bara visste vad trött jag är idag eller jaa nu rättare sagt..

kvel upp vid nio imorse, hadr tid hos barnmorskan carin kl 10, så jag var där å tog lite prover som var bra och mätte magen o lyssnade på bebbens hjärtljud, 156 slag =) allt stod rätt till o jag mår bra, har iofs börjat samlat på mig vätska i händerna men inte så mycket på fötterna o benen så nu blir det stödstrumpor för hela slanten framöver =)

jobbat idag idag men nu blir det bara imorgon o sen är jag ledig på fredag, jobbar lördag men ledig söndag så då får jag vila upp mig!

nepps nu ska jag ta å käka lite glass o dricka espresso, låter inte det som en bra idé så säg?

Byebye

lägger upp en bild på vagnen som vi beställt oxå!


image43

en usch o fy dag idag!

blev nästan som jag hade föreställt mig i dag, fast lite värre kanske inte för min egen del, men det jag mest av allt hatar här i världen är när folk pratar skit, och en chef om sin personal, och det värsta är att den det handlar om inte jobbar kvar på jobbet pga den andra chefen hmm blev kanske lite komplicerat nu, men nu har jag iaf bestämmt mig angående min uppsägning och det känns skönt, få se om jag åkar står ut eller om jag säger om mig närmare än beräknat...

tog å gick en promenad idag efter jobbet, kändes skönt att komma ut o andas frisk luft =)

måste lägga en liten tanke på min mor som har fått ett nytt jobb =) GRATTIS MAMMA =)  tänkte att jag skulle hitta på nån lite pressent till henne, måste bara komma på vad?! hmm.

när jag kom hem idag har jag fått ett blev från nordea what? tänkte jag, jag har juh inte äns dom som bank.. det visade sig att det var ett utbetalningskort på 400 kr hehe har tydligen betalat en räkning två gånger eller nåt liknanade :P men kan lova att det satt bra med 400 kr nu, precis lagomt nu när jag är fattigare än en kyrkråtta :P tur man får lön snart..

nepps nu ska jag surfa vidare

byebye!

Grundlurad o kaos!

Har varit en bra dag ända fram till att Anna-Lena ringde mig o berättade vad som hänt på jobbet, lär väl inte vara någon idé att jag skriver det här, vet juh inte om man får prata öppet om det, känner mig iaf värdelös här på jorden för tillfället! men men bara att intala sig själv att jag gjorde det som stod i min makt..

tog en promenad till jessica idag o hälsade på hon o Albin i nya lägenheten.. super fin sådan o det tog knappt en kvart att gå dit, perfekt =)

 nu ska jag dränka mina sorger med glass o chokladsås

återkommer imorgon har inge lust att skriva nå mer, men det var iaf skönt att ventilera sig lite, har även märkt av min hormoner, jag grinar mycket nu för tiden :/

byebye

början på en ny vecka =)

jaa då är jag i vecka 24 kan igentligen säga att jag är i vecka 25, men säger som barnmorskan vecka 24 =) så då är det dags för en bild till hmm kanske jag endå ska ta den nu när jag sitter här o håller på å skriver om de!
jaja idag har jag iaf jobbat, tar lite på kroppen när man jobbar fredag lördag o söndag, men jag ser fram emot min lediga dag imorgon =) då ska julen städas ut, ja igentligen idag ska den juh det men jag tycker det känns så jobbigt, jag vill juh ha kvar julen o julstjärnorna o adventsljustakarna hmm men men får göra det mysigt endå å tänka på våren o påsken, då kan jag juh se till å påskpynta reält :P

när jag kom hem idag efter jobbet tog jag o gjorde en sockerkaka med bananer i, har inte smakat den än men den blev säkert god! sedan har juh hunnat lagat mat, ätit plockat i och ur diskamaskinen o hand diskat lite o sedan strykigt, nu har jag jäkligt ont i ryggen kan jag meddela.. får ta å ta en sak itaget framöver vill juh inte ställa till så jag får ont i ryggen eller jaa foglossning!

Blev så glad när jag tittade i mina "komentarer" igår, Lina o Frida hade skrivit ett meddelande från Kabodja, jaa dom hade det super bra vilket jag förstod =) så eftersom jag inte hittar nån utav dom här på bloggen om dom nu har nån så får jag skriva ett meddelande till dom här : JAG SAKNAR ER SE TILL O KOM HEM SNART =)



Byebye!

PS. det var slut på batteri i kameran, bilder kommer imorgon ds

Myskväll!

hejsan alla glada och alla lessna =)

tänkte att jag skulle sätta mig en stund o skriva lite, kom hem från jobbet för en stund sen, micke är och skjutsar johnny (bror) o nån mer till stan! ikväll ska vi mysa o se på en massa film, har gjort så mysigt här hemma med ljus o grejjer, iofs så brukar vi ha det ganska hemtrevligt jämt, kompisar som kommer brukar påpeka det =)

igår hade vi det åxo mysigt, micke hade bokat bord på saffran åt oss så efter att jag slutat gick vi dit o åt å hade det mysigt, vi kom på att det vara över en år sedan vi var ut åch åt på restaurang! så nu mins vi hur mysigt det var så nu ska det bli mer av det =)

har juh jobbat idag, trodde ett tag att jag skulle på åka hem, hade så fruktansvärt ont i magen, jaa där uppe typ magkatarr så inget annat =) men efter att jag fått i mig lite lunch så blev det mycket bättre!
så i morse bestämmde micke o jag att jag inte skulle fuska så mycket nu på ett tag :/ hmm jaa det där med att fuska med mjölkprobukter, jag vet juh om att jag inte tål det och att symtomen blir efter ett tag att jag får super ont i magen, men nu ska jag försöka vara duktigt!

nepps nu ska jag fixa lite här innan micke kommer hem =)

kom på att jag måste skriva här o gratta till Anna-Lena, hon har fått nytt jobb :D jippi! och super bra för mig för nu får jag fortsätta att jobba mycket fram till April då jag tar en månad semester innan bebben kommer =)

byebye!

Förskyld igen!

jaha, det räckte med att micke nös en dag så blev jag dö förskyld, precis samma som sist i november, har satt sig på lungorna igen, hostade som en galning inatt så bebben kunde inte sova o var vaken o levde om istället och då kunde inte jag sova :P annars kan man juh endå ligga i dvala fast man hostar, men klev upp o andades lite bricanyl som jag fick sist för lungorna och vips efter ett tag så släppte det, skönt! så inatt på ska jag ta lite bricanyl innan jag somnar!

måste bara nämna lite o det skitväder vi har här, jag o micke planerar en flytt i framtiden till Pajala :D

nepps nu ska jag o bebben gå å få oss lite man som micke står o lagar åt oss =) har kommit på nu att när jag sitter o äter o lutar mig mot maten så blir det krig inne i magen, tror inte att det får plats riktigt när jag "viker mig" :P

på menyn idag: falukorv mend potatis och stuvade morötter (jag har blivit galen i stuvning) :P

byebye!

bilder!

tänkte att jag skulle lägga ut nån bild på magen, var juh ett tag sen och det har hänt en hel del med kroppen, jag sa när jag blev gravid att jag skulle vara så duktig o fota magen varje vecka, men så har det inte blivit men nu ska det bli ändring på det, är juh faktiskt kul att ha bilder efter graviditeten så man kan drömma sig bort en stund o tänka på min runda mage, vad fin den var :P


image40

oki detta var v 22

image41

v 23

image42

v 23

så nu har jag fixat det oxå =)

Byebye!

snöigt i jobb(igt)

hejsan!

sitter på jobbet och ugglar, jaa man kan ju säga att det är skapligt lugnt här, undra om det beror på snövädret?! sen har det juh varit skidor på tvn hela dagen idag, har faktiskt lyssnat på radion fast man inte får, kan erkänna det ;) blev nästan tårögd när charlotte kalla vann, bästa tjejen i världen för tillfället, och bara 20 år gammal =) hur lyckas hon?

har iaf varit duktig idag på jobbet fast jag är förskyld o snorig, riktigt äckligt att jobba när man är förskyld och har kunder, tur att jag knappt haft nån kund idag :P

igår kom Emma över till mig efter att hon hade jobbat, vi myste på och gjorde varma mackor!
micke jobbar sista natten nu o sen är han ledig, och tänk att jag oxå är ledig både måndag o tisdag, då blir det nog lite shopping till lill bebben tror jag =) är så sugen så jag håller på att spricka, måste få köpa något sött =)

nepps nu ska jag städa lite här och sen klockan fyra får jag packa ihop och gå hem sköönt =)

byebye

mina jag o sparkar!

sitter med en dubbel espresso nu och njuter, har precis vaknat efter en härlig tupplur efter maten :P micke har precis åkt till jobbet och jag tänkte passa på å sitta här lite, blir juh så himla trött när han åker till jobbet, för då slänger jag mig i soffan o sen somnar jag där, men nu ska det bli ändring, en dubbelespresso o lite dator så ska det nog gå :P

har jobbat idag men usch vad trött vi var både jag och Anna-Lena, höll nästan på å somna där ett tag, jag är iofs förskyld som en gris. men det fanns en hel del att göra på jobbet, men det får vänta till veckan =) jobbar imorron o sen är jag ledig måndag och tisdag, skönt =)

någon utav dagarna så ska vi iväg på barnvagns jakt har vi bestämt, måste juh börja kika nu, jag kan juh få för mig att jag ska ha en 2008 vagn o då måste man juh beställa så vagnen hinner komma innan bebben kommer =)

Å ni ska bara veta vad jag längtar utomlands nu till värmen, var tvungen att lägga upp nån bild sedan thailandsresan :P

byebye

image38

image39

tillbaks till verkligenheten!

sitter med min latte ala malin o ska snart spela lite kort med micke men först skriva lite här =)

kom hem från åre igårkväll efter en underbar vistelse, ville inte åka hem, mycket snö o mycket mys blev det gissa vem som åkte 2 km längskidor ?! joo JAAAGGGGGGGG det ni, men kulan rätt fram på magen, brorsan ropade i skidspåret att jag såg ut som en michelingubbe, och det var inte lite folk i spåren kan jag säga :P

idag kände micke första sparken på magen, något att poängtera :P

image29

Lovisa i backen!

image30

Cristina, Amanda och Lovisa i skidspåret!

image31

Brorsan o Gustav rullar i snön!

image32

brorsan i bastun med träningsbyxor *puckon*

image34image35image36image37

RSS 2.0