magsjuk :(

hejsan!

inatt vaknade jag av att jag mådde illa,hmm gick upp o drack lite vatten o gick runt lite i lägenheten, 10 minus grader var det ute då oxå =) och efter det så började magen att leva loppan, var bara att skutta till toaletten o spy som en gris, höll på så ett tag o var helt slut efter det, tyckte till och med synd om mig själv så jag ringde micke mitt i natten vid halv 4 tiden o beklagade mig.. usch o fy vad äckligt det är att spy, sedan så försökte jag sova med låg mest vaken o små sov lite då o då, var vaken när micke kom hem vid sju tiden. han hade fått jobba över stackarn, men men jag mår iaf lite bättre nu, har till och med ätit lite, men jag ha druckigt mycket vatten, o bebben blev överlycklig när den fick mat ;) nu är jag 100% säker på att det är bebben där inne som sparkar o ha sig, helt otroligt, det känns ungifär som ätt det är något som rullar runt här inne! *överlycklig*

jag har till och med tagit mig från soffan och ståt i köket o strykigt alla gardiner och micke fick hänga upp dom o det blev super snyggt *stolt* så nu är det bara julstjärnorna som ska upp, och ljusstakarna som jag har skickat iväg micke för att köpa, blir ekljusstakar i köket =) ska ta o bli mycket bättre på att ladda upp bilder här på mig o min mage o våran julfina lägenhet =) ska ta o göra det ikväll tror jag.. om jag sa avslöja varför jag inte laddar upp så mycket nya kort är för att jag inte vet hur man gör för att få korten från kameran till datorn :P jaa jag vet anna jag är inte teknisk :D


Vecka 18
Kroppen:
Vid den här perioden är det vanligt med det rutinmässiga ultraljudet. Barnmorskan visar ofta hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet som förkortas BF. Att man väljer just den här tidpunkten för ultraljud beror på att utvecklingstakten för foster är relativt lika under denna period, efter vecka 23 kan de sedan växa i snabbare eller långsammare takt och då är det svårare att avgöra hur många dagar fostret är.

Fostret: Huvudet är cirka 4 cm i diameter, medan fötterna är cirka 2 cm långa. Nu märker fostret om det är ljust eller mörkt utanför magen, även om ögonen är stängda. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

nu är det bara hmm en massa veckor kvar till bf som är den 7/5 2008 :P

byebye

jobb måndag!

sitter på jobbet nu o surfar lite, har ca 3 minuter kvar av rasten :P usch mycket på jobber idag en massa varor och en massa otrevliga kunder :/ ska ha möte ikväll oxå, känns inge vidare, man vet juh liksom hur det kommer att gå! i lördags jobbade jag för första gången efter in förskyldning, känndes bra, vi var även på julgalan med jobbet på kvällen trevligt tackvare bra sällskap men ack så dåligt julgalan var, hmm går nog inte dit igen om jag inte får betalt för det :P  ska ladda upp bilder senare så ni får se hur kul vi hade det, jag såg till och ,ed bra ut efter att jag och micke gått många varv på birsta för att hitta något till mig som jag kunde ha på mig, har kommit på att jag kan börja knäcka extra som jultomte iår =)

igår var anna o marcus hos oss, var super trevligt, vi åt så vi höll på att somna :P o micke o marcus drack en massa star glögg :P

nepps nu måste jag jobba vidare

byebye!

tråk torsdag =)

idag slutar jag äta medicinen =) sköönt!

men jag kan fortfarande inte andas riktigt med näsan min :/ tänkte kila iväg på apoteket idag o kolla om det finns något annat att stoppa i näsan än neseril, har juh använt det ör mycket så det jälper inte längre!

tror faktiskt att jag kännde lill skrutten i magen härom dagen och även igår, fattar inte att de känns så tydligt som det gjorde, första gången låg jag på magen på morgonen, kände hur det var något som simmare där inne, jäte fränt :D

på lördag ska vi på julgalan med jobbet, ska bli så himla kul, känns verkligen som att vi kan behöva något roligt efter all skit på jobbet, sen längtar jag så mycket till julbordet som är då :P ska bi så himla gott framförallt efterrättsbordet *mums*  så imorron är min sista sjukskrivningsdag, ska jobba på lördag o söndag men det kommer nog att gå bra det =) måste bara ringa vårdcentralen idag å fråga varför jag inte fått mitt sjukintyg än!? undra om dom glömt bort mig!

det bästa av allt, LÖNING IMORGON :D

byebye

ballong o skidor!

hmm jag känner mig som en ballong är uppsvullen o mätt sm en gris, fata inte varför jag skulle sätta i mig så mycket mat :P men men gjort är gjort!

såg till å klev upp till 11.00 idag! brorsan tävlade i bruksvallarna o det sände på webben =) jätte kul o se, första tävligen för sesången =)

mepps nu har jag inge mer intressant att skriva, ska slänga mig framför tvn o jäsa :D

byebye

mannen i mitt liv!

han sprider sina äkliga snusar runt m i sovrummet, han sover med kudde mellan benen och knyr :P jaa med är min kille, min man, min bästa vän, hmm finns ett par namn att välja mellan!

igår skulle jag pp o jobba, började klockan 09.00 sov inte på hela natten eftersom jag inte kunde andas, tog mig iaf till jobbet med nöd o näppe, helt slut efter att jag gått från parkeringen till jobbet, hmm ca 100 meter knappt! till min stora glädje kom anna ne halvtimme efter och skulle jobba hon me till 18.00! höll på att snora o hosta ihjäl mig på kunderna, bestämde mig på lunchen för att ringa vårdcentralen eftersom jag känner mig sämre, har alltså inte blivit bättre sedan jag var där och började med pencelinet i tisdags! fick en tid hos dom kvart över två, det kan man kalla service, tror inte att någon annan vårdcentral hade låtit mig komma på en fredag eftermiddag på en akuttid, då hade jag nog blivit skickad till primärvården på akuten, jaa hur det än var så fick jag komma, träffade en läkare där som skrev ut bricanyl, hon trodde att jag drabbats av någon sorts astma, vilket jag tidigare aldrig haft! men guudd, vad underbart, gick på apoteket på e gång sedan var det bara att suga i sig av medicinen, trodde att jag var i himmelriket. blev iaf bättre o det var så skönt att kunna sova inatt även fast jag vaknade med då var det bara att suga :D blev även sjukskriven en vecka till från jobbet, men det känns lika bra att bli riktigt frisk, måste juh tänka på lillknodden där inne i magen också!

nu ska jag upp till svärföräldrarna och låna lite alvedon, helt slut här hemma!
senare ikväll bli det fotboll, spanien - sverige =) hmm tuff matc. förhoppningsvis vinner sverige med 1-2 med då gäller det att zlatan är i sitt esse ;)

ska sätta in n bild nu oxå tänkte jag =)

byebye på er!


sista dagen på sjukskrivningen!

har inte sovit många timmar inatt, var väl rätt åt mig eftersom jag fick sova natten till igår, hostade som en gris inatt iaf, micke höll på att bli galen, stackanr han som skulle upp o jobba, men det är nog bara för han att vänja sig, för till våren kommer juh vårat hallon o då får han nog vänja sig att sova med en skrikande barn på natten, kanske ;)

fick mig en lite överaskning idag, emma och marcus ringde på dörren o hade köpt med sig fika, är så glad att dom ska fytta hit, och nära oss som det ser ut nu, ca 300 meter bort :P måste säga att jag är super glad att det blev dom två, finns det par som kan vara mer passande för varandra än dom?! =) glad iaf att dom insåg att gävle inte var något för dom heheehe =)

bad micke ringa till mäklarhuset och säga att vi inte kommer på visning imorron, vi har ångrat oss, har kommit på att de är bättre vi sattsar stenhårt på det vi har givit oss in på (barn) och istället tapetsera om i kök och vardagsrum, inget fel på det nu men jag vill att det ska bli till vårat eget, lägenheten var juh totalrenoverad när vi flyttade in, men där ska vi iaf tapetsera =) men det bli efter jul!
har redan ittat våran barnvagn nu iaf, en supersnygg röd ;) inte som alla andra typ brio eller emmaljunga, är lite less på den stilen av barnvagnar, det ska vara sån komfort och då ligger dom på 7000 ny, visst kan man hitta begangnad med, känner jag mig själv rätt så blir det en ny, och då passar den vi har sett bättre en cool o lite sportig vagn, hallon röd :) ska fixa en bild på den så ni får ta del av den =) kostar 4000 ny

imorgon ska jag jobba, usch.. närå ska bli skönt att komma tillbaks även fast jag inte är frisk än men det blir juh bara jobb fredag o lördag sen får jag vila upp mig på söndag inför nästa vecka, då blir det mycket jobb =) men det är kul att julruschen sätter igång nu snart, mer folk som jobbar o man slipper sitta själv o ätqa på rasten =)

måste ta tag å ringa försäkringskassan oxå,hmm, får vänta ett tag till!

nepps nu ska jag rulla vidare, ska gå å ta ut mitt strykjärn som jag beställt =)

byebye

image14

jag i ett nötskal!

typiskt mig!

gjorde juh en ny blogg igår eftersom min första inte fungerade, och när jag skulle logga in idag så fungerade inte min andra heller!! tänkte att det måste ha varit någon mening med att det blev så, jag skulle nog inte ha nån blogg. men hittade en adress som jag meljade mina ploblem till, trodde dock att jag inte skulle få svar på typ en vecka, men så ploppade det upp ett melj och det visade sig att jag gömt en bokstav i min melj, så inloggningen fungerade ej, men nu är det fixat, oo gud så skönt att man fick svar på en gång underbart har nog aldrig här förut att det gått så fort på en internet sida =)

jaa inatt hade iaf mina mediciner börjat verka, hostade inte lika mycket, enligt micke hade jag dock pratat mycket i sömnen, inte så konstigt var juh så längesen man fick sova på natten, undra vad jag drömmde?! jag brukar juh faktiskt vara duktig o komma håg mina drömmar o sen berätta dom, villket micke tycker är värst när jag ska börja gå igenom dom ;)

idag skulle jag upp tidigt, micke började o jobba 06.00 men vi hade tid hos barnmorskan klockan 08.00, så när klockan ringde var det bara att stiga upp och se glad ut =) mötte micke utanför vårdcentralen, 10 meter från våran lägenhet ;)
gick jätte bra iaf, fick höra på hjärtljuden som slog i  156, har fått för mig att de blir en flicka men det måse juh vara allt för tidigt för att säga?  den hade iaf morgongympa, för guud va den for iväg o hade sig, roligt :D

idag tar jag det bara lugnt ör att bli frisk, ska juh jobba på fredag är det tänk :/  bli juh lite att man gruvar sig nu när man jag varit sjuk i snart en vecka från jobbet!

nepps nu ska jag ta o rulla vidare!

kraaam hej!

Sjuker!

Hejsan!
har fått skafat en ny blogg min har slutat fungera, måste ha angivit fel mailadress igår, men men heter ju samma har juh bara lagt till 86, eftersom jag är en äkta 86:a året 86 änder det juh mycket katastrofer med tjenobyl i ryssland hmm undra om det stavas så :P iaf säga det juh att 86:or kan ha svårare i skola plus att man drabbas lättare av sjukdommar, stämmer riktigt bra överränns med mig ;)

har legat sjuk i en vecka nu, kände inatt att jag knappt kunde andas pga att jag hade så ont i bihålorna plus lungorna, ick en tid hos farbror doktorn klockan 14.15 fick utskrivet dubbel dos på kåvepenin. så jag blir nog bättre snart iaf!

imorgon är en utav de stora dagarna, vi ska på andra besöket hos barnmorskan för att lyssna på hjärtljden =) ska bli super kul. hade tänkt kikat på min mobil om det går att spela in hjärtljuden, har hört att det är många som gjort det, men jag är så himmla oteknisk när det gäller sådana saker, så jag får nog be min käre sambo att kolla upp det!

imorgon om jag känner mig lite bättre så kommer anna på besök, hon ska hjälpa mig att fixa så det blir lite flashigare här :)

ää nu ska jag slänga mig i soffan, har juh köpt glögg o pepparkakor till i kväll *mums*


byebye på er alla!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0