flytt flytt flytt..

jag har jag och Wilma inte gjort så mycket, i gick på ica och köpte en top Hat glass, som hon smaskade i sig den. var juh tänkt att jag skulle packa idag, blev inte så mkt av den biten, men jag tog chansen att leka med wilma istället.

Imorse Fick min lilla kusin Lovisa åka atkut till Sjukhuset i sthlm då hon hade haft jätte hög feber i flera dagar och nu ont i Bröstet/hjärtat och bara spytt som en tok. dom har varit där hela dagen och kom hem för ca 1 timme sedan. Reäl lunginflamation som har påvärkat hjärtat, men hon villle hem så det gick bra men skulle det fortsätta eller att hon blev lite sämmre var det bara att åka in så blir hon inlagd stackarn, ska ringa oc prata med henne imorgon =)

sen så har Mickes mormor fått en stroke till, hon fick en för 2 månader sedan och den tog på talet, men nu så har det tagit på svaljet, och det är inte alls bra, pratade mid micke för en lite stund sen och dom hade sagt till Siv att det bara var att avvakta och efter 2-3 dygn sätter dom in dropp men då kommer känseln sälla tillbaks och då kan det gå fort. känns inte alls bra, tänker verkligen på micke och övriga familjen, hoppas verkligen att hon blir bättre!

Ikväll har vi varit och grillat hos Jennie och Niclas, jätte trevligt och tjejerna fick leka av sig hehehe, sen när vi kom hem så somnade Wilma och jag har hunnat packa en hel kartong till med kökssaker *nöjd*
så imorgon kommer mamma och pappa och hjälper mig, micke kommer att sova hos Siv och Uno så jag kommer att åka dit med Wilma runt 1 tiden då han vaknar så går det lite snabbare utan henne =)

det jag kommer att ta med mig är:
Ena soffan
Puffen
vardagsrumsbordet
Spjälsängen
Garderoben
ena hallmöbeln
och matbordet + stolarna

sen allt smått och gott mendet blir eftersom det! har juh helgen på mig att packa oxå, får nog lite hjälp av micke och om jag är snäll ;)

Nepps nu ska jag dejta Johnblund

byebye!

ont i magen o bröstet!

nu har jag kommit hem. har legat och gosat och pussat på Wilma hela tiden, nu sover hon för natten. när jag klev in genom dörren idag så började jag att skaka, jag bara darrade och fick sådant tryck mot lungorna och sedan ont i magen, inget känns bra. tårarna bara kommer och jag känner att jag inte vill flytta. jag vill bo kvar i vårat hem, allt vi byggt upp tillsammans, jag vill ligga i sängen på morgonen och känna mig lycklig, känna att det finns en person som älskar mig som jag älskar honom, någon som bara kommer och kramar om en när man behöver det. min andra halv av livet har försvunnit, vart har han tagit vägen? jag känner inte igen honom, jag som alltid brukar märka när han mår dåligt, varför har jag inte märkt något? varför slutade han att älska mig? vad var det om gick fel? jag känner mig så splittrad när han inte latar om varför..

Jag kommer att finnas kvar här, jag kommer att älska honom mer och mer för varje dag, det blir inte mindre och mindre. jag skulle önsa att det fanns en på och av knapp, att kunna radera ut känslorna, men det går inte. det var han ska skulle dela resten av mitt liv med, det var han och jag som skulle vara det gulliga paret på äldreboendet, det var vi som skulle gå tillsammans i Kyrkan, och det var vi som skulle stötta varandra i alla lägen...
Jag måste ha levat i en drömvärld.

det känns bättre nu när tårarna har fått runnit ner på kinden, jag måste vara stark! imorgon är en ny dag.

byebye

ny dag nya upplevelser

Godmorgon! idag tror jag att jag ska gå ner på cenrtum här och köpa mig en Bh, är verkligen ibehov av en ny snygg bh, ska även se om jag hittar något till Wilma. hon fyller juh år snart sp jag tänkte iaf kolla lite. idag efter skolan kommer mormor o morfar och hämtar mig på skolan sen åker vi direkt till Sundsvall!

Imorgon kommer jag att försöka packa en hel del. sen så kommer jag och Wilma att vara hos familjen edströms på grillning =)
får se hu helgen blir, allt känns på V modigt och jag har redan börjat fått ont i magen o blivit nervös.

nepps nu ska jag käka lite frulle, och se på nyhetsmorgon =)

byebye!

Spunk..

känner mig slut i kroppen, men även så himmla ladda, känner att det är mkt som ska förändras och jag hoppas verkligen att allt kommer att gå bra.

Ikväll har vi myst och prata, jag emma och Märta, druckit lite vin och haft det gott =)

jag saknar Wilma och micke så jag håller på att dööö, nu ska jag inte överdriva men det är lite så det känns. kommer juh iaf hem imorgon, men då är jag tillbaka till verkligheten igen, med packning och flytten. det känns bara jobbigt.

varför har han inte givit mig en chans? Wilma får aldrig växa upp med mamma o pappa på samma sätt som vi fått. att han ger upp mig och Wilma är något som han själv väljer, men det värsta är att jag inte får välja, jag vill juh ha Wilma hela tiden, inte 50%
Jag kan inte förstå att det inte är värt att kämpa llite extraför våran skull, framförallt för Wilmas skull. Jag tycker man ska kämpa tills båda fattar att det inte kommer att fungerar, man måste ta den hjälp som finns att få efter så lång tid tillsammans, sen att man inser efter att man kämpat att det inte fungerar. då fattar man juh det beslutet tillsammans, men att bara dra, som han nu gör. och inte alls bryr sig om att ge detta en chans, det
är helt fel. som Märta sa så borde det finnas en checklista på hur man gör slut efter så lång tid tillsammans och när man har barn, då ska man kämpa in i det sista. micke tog den lätta vägen, att inte dela med sig av sina känslor och sen bara släppa en bomb, det är helt FEL!

jaja så är det med det.

nu sk jag borsta tänderna och sova, det är härligt att vara sambo med Märta hahaha :P

Ps. Jag saknar er min brudar i Njurunda, men efter allt kaos nu så lovar jag att ta lite mer tid till er, för det är ni som får min och Wilmas dag att funka, tack för att ni finns, snart bli det många promenader ;)

byebye!

hästen!

Kom på en sak. Märta har en hästenssäng, guud vad skön den var att sova i, en sån borde man kosta på sig att köpa. märta har inte köpt den men hon hyr juh en lägenhet i andrahand möblerad, så då fanns den där =)

nu har jag gjort mig iordning, ska sätta mig och rabbla upp lite namn nu på latinska sen ska jag börja dra mig mot skolan.

snart lyser solen, häligt ;)

god natt o frulle

Nu sitter jag och käkar frulle, vaknade för en halvtimme sen, var riktigt skönt att sova ut, har ine gjort det på jätte länge. det ser ut som att det blir varmt idag me. då kan jag ha mina svarta capri byxor som jag inte kunnat haft tidigare men nu kan jag de ;)

Pratade med micke nyss och natten hade gått bra, wilma hade vaknat nån gång men bara att nappen var borta =) mitt lilla hallon där hemma, vad jag saknar henne. det går juh bra att ställa in sig på att det bara är 3 dagar knappt, men sen då då det blir en hel vecka innan man får se henne,vet inte hur det ska gå...

jag och märta satt och pratade igår, det som gör mig så arg och lessen ör att Wilma aldrig får växa upp i en kärn familj som vi har gjort. honkommer aldrig att ha mamma och pappa tillgänglig sammtidigt. blir lessen när jag tänker på det.
ikväll kommer emma på besök, hon har nyss fått vetat lite vad som har hänt, ska ta hit henne ikväll så hon får veta allt. det ska bli kul att träffa henne  =)

ååå nu har dom picknick på tv 4 efter 10, vad sugen man blir på picknick i hagaparken ;)

nu ska jag göra mig iodning och sätta mig med lite plugg.

byebye!

Sova själv..

tänk att jag ska sova utan min wilma inatt och utan micke. jag gruvar mig lite. tur att jag har märta här iaf! idag efter skolan möttes jag och märta på t-centralen. sen har vi ätit middag och varit ute och gått, härligt =)

nu ska jag sova!

byebye!

snart framme!

inte så långt kvar nu, har varit helt oki att åka buss, skönt med dator oxå.
ikväll blir de mys med märta, och hockey hoppas jag. guud vad jag saknar min wilma... tur att det bara är kort vecka för mig. en endå, sen kommer det att bli jobbigt att lämna henne en hel vecka!

micke har juh bestämms sig för att lämna mig/oss det känns skönt att kunna skriva av sig här iaf.. kan inte sluta tänka på honom, inte än iaf, jag vill bara att han ska vakna upp i verkligeheten och bara ställa allt tillrätta igen. men man får r
kna med att det inte blir så. bättre det än att hoppas för mycket!

jag har fortfarnde inte hittat min almenacka, ska ta och köpa en ny idag, och då kommer jag säkert att hitta det andra, men jag måste juh börja fylla i dagar och allt nu, så ag är verkligen ibehov av en!

jag funderar lite på vad man ska köpa till Wilmaa i födelsedagspressent. vi har juh önskat oss en cyckelsitts och hjälm ska kolla lite med släkten om kanske jag och micke ska gå ilag och köpa det!

på något sätt så längtar jag till helgen, då kommer flytten att gå till en underbar lägenhet på övervåningen hos Jennie och Niklas. sen så ska vi grilla och tjejerna ska få leka i massor! är så rädd att wilma inte ska få träffa så mkt barn, vi som varit meed på allt möjligt och träffat kompisar till Wilma mest varje vecka, och nu blir det juh inte alls så mkt!

Jag läser nu till medicinsk fotvårds terapeut på Axelsons, jag kommer att ta examen den 17 oktober och vill gärna ha jobb på en gång =) måste börja att göra lite reklam redan nu!

nepps nu ska jag lägga ner datorn och göra mig klar för att hoppa av bussen =)

byebye!

bussen

Sitter på bussen nu med min nya bärbara dator, kör vis trådlöst nt.
har inte sovit många timmar inatt, Wilma har hostat som en dåre. tycker så synd om henne. ska ringa micke sen och behonom ta ut vab dag imorgon. nu är hon med siv och uno, dom kom imorse, allt var så jobbigt, precis när jhonny på och hämtade mig vaknade Wilma så hon fick följa me ner och vinka av mig. det var hemskt jobbigt, jag grinade som en tok...
pratade med mamma för en stund sen och berättade att jag fått boende och hon blev glad och dom ska hjälpa mig med flytten ihelgen.. det är mkt som ska ordnas men jag har tänkt lite på vad jag vill ha med mig från lägenheten.
Bordet och stolarna vill jag ha, han kan gott köpa nya, med hans ekonomi. sen vill jag ha vardgasrummsbordet, får se hur vi gör med hall sakerna. sen ska jag självklart ha Wilmas spjälsäng, den äv juh efter mig så det faller sig ganska naturligt, men men det är bara att delaupp allt...

Det är jätte kallt på bussen, jag fryser på en tok. vart är värmen? dessutom regnar det ute...
känns som en dyster dag, det är inte lätt att vara olyckligt kär. med den person som man delat sitt vuxna liv med. jag var juh 17 år när vi träfdfades, vad mycket vi har hunnit med. många utlandsresor och fjäll resor. mycket romantik har vi hunnat med. och mycket jobbigt har vi delat med varandra. sen det bästa. den dagen Wilma föddes. allt förändrades, vi hade blivit 3 och vi var super lyckliga, en underbar tid har det varit men alt har sitt slut tyvär s slutade vårat förhållande på helt fel sätt. fick höra av svärmor i morse att hon tyckte vi hade vuxit och verkligen mognat i varande sen wilma kom. ingen trodde väl at han skulle göra något så hemskt som han gjorde, att göra slut ären sak, men att göra slut för att man fått känslor för en annan det tar jag inte, men men ska surfa vidare lite, snart serverar dom fika, ska köpa mig lite då, har itne ätit någon frulle än heller.

viktnedgången går iaf bra, är nere på 69 nu, har rasat i vikt denna vecka, det har väl sina skäl, jag känner mig trött och orkeslös...

hej för stunden..

Vem är jag?

jag känner mig helt vilsen. det har jh alltid varit vi två, det fanns inget innan.. Allt rasar, men jag måste vara stark för wilmas skull, jag vet men det är inte lätt.

I fredags när vi kom hem kändes det konstigt, jag visste juh fortfarande inte hur det skulle bli med allt. Wilma blev iaf glas att se sin pappa, jag blev oxå glad. som jag har längtat efter honom i veckan. från att prata med varande jämt till att inte göra det, och att inte få säga dom där orden som gör vardagen lite mer. jag ville bara ha kroppskontakt,känna att han är min, bra min. jag längtade efter att få ta på hans överarmar. som tur är så fick jag det. vi satt länge i soffan och bara pratade. klocka blev halv 4 och vi gick och la oss i samma säng, jaa jag vet vad ni tänker. jag höll mig till lördagmorgon, sen tog min kropp över mig totalt, även hans krpp gjorde det. men men det var juh bara fysiskt... dagen gick igår och vi tog det lugnt och planderade villka veckor som Wilma ska vara hos mig och honom. på eftermiddagen gick vi upp till Siw och Uno guud var jag tycker om dom. allt kändes lite konstigt, men men. det blev kväll och vi satt och tittade på hockey och micke fick fotmassage av mig, var tvungen att öva på nån, sen så älskar jag hans fötter så var tvungen att bita lite i dom oxå. sen gick vi och la oss, i våran säng..

Jag vaknade med ett leende imorse, jag tänkte att jag skulle klara detta, Wilma och Jag tillsammans med hjälp av alla nära och Kära.. Micke vaknade han oxå, och då fall jag ner i min egen kropp ingen, och vad hände då, jaa vill inte säga det hägt, men Något hände iaf. jag tänkte, Sista gången med honom...
dagen har varit bra, micke och wilma har varit hos robert och jag blev bortrövad på en liten tripp med jessica!
Jag har haft väldigt svårt att förstå att jag mått bra ihelgen.

ikväll grillade vi med jhonny linda Siv och Uno...
sen kom bakslaget. jag har bara väntat på det.
när vi kom hem tog vi det lite lugnt, sen märkte jag att micke började gå omkring en massa. efter 6 år så vet man när det är något.. sen sprack allt som en ballong. micke skulle åka och hämta Sin kära kompis som behövde skjuts hem, han är juh så snäll att han erbjuder sig det oxå. det tog otrligt hårt på mig. allt känns nu så definitift slut.. När han åkte la jag Wilma efter ett psykolosnack med jennie. jag rev ut alla mina kläder ur garderoben och packade två fulla flyttkartonger.. är det slut så är det...

nu sitter jag här vid datorn, micke sover på soffan!

Han har förlorat mig och halva Wilmas uppväxt. våra kompisar, min familje och släkt.

jag har alla kvar och det känns underbart, det gör livet värt att leva!

nu ska jag försöka sova, åker juh bussen till sthlm i morgonbitti klockan 8. jag har fått en bärbar daor av micke, kanske för att hans samvte skulle bli bättre, ja skiter i villket, vill han ge mig en dator så får han gärna göra det, det är juh hans pengar ;)

tack och gonatt

byebye!

Vecka 1

Villken vecka det varit, har ingen lust att skriva alls, så jag tänkte bara skriva och tacka för allt stöd man får av alla!
någon dag här sa jag sätta mig ner och skriva så får ni veta mer detaljer!

Jag är iaf här med Singelmamma ...

tårar..

när tar tårarna slut, gör dom någonsin det? vad var det som gick snett. jag är så kär, kärare än någonsin! det blev inget lyckligt stul.
inatt berättade micke för mig att han inte hade några känslor kvar för mig och att han träffat en annan...

orkar inte skriva mer, orkar ingenting, imrogon börjar skolan, inget känns roligt längre!

Jag tittar på Wilma och gråter, stackars barn!

byebye

Vår mys!

vaknade vid halv åtta imorse, då var det bara att gå ner till tvättstugan och trätta, Wilma förljde me hon oxå. hon var lite småt rolig när hon tog på sig pappas kallingar på huvudet :P

var en sväng till jessica och Albin och lämnade av vagnen som vi lånat till utlandet. sen vid halv 3 tiden packade vi in oss i bilen och åkte till Anna, tog en härlig promenad och sedan var vi i lgh och gav Wilma middag, sen så gick jag ner och solade i deras solarium och wilma var med Anna och lekte och åt en massa kex =) måste säga att Wilma har kommit in i en mamma period, men Anna gick hur bra som helst, inga problem alls.

sen så åkte vi till Morfar som fyllde år idag, åt en god middag. mormor hade gjort en jätte god kräftsoppa med hemmbakat bröd och en härligt ostbricka, till efterätt blev det prinssestårta!

kom hem vid nio och nu har jag strykigt alla tvätt, packat klart allt. väskorna står i hallen redo att bära ut. sen har jag städat och gjort iordning allt. det är juh välldans skönt att komma hem till ett rent och städat hem...

jaa jag ska sova nu, micke och Wilma sover redan, ska ta och ställa klockan på 06.20 så sa jag duscha innan övriga i familjen vaknar, sen bär till av till stockholm!
snart börjar skolan, får se om jag har tid att skriva imorgon, annars gör jag det på måndag rapporterar hur det har gått på första skoldagen ;)

byebye!

sommar NU!

Ååå vad jag är sugen på sommar, vill köpa skor, ballerinor ;)
sitter och tittar lite på bilderna från Fuerteventura. kom på att jag glömt att ladda upp lite bilder hit!

ska göra det lite snabbt nu, wilma vaknar illken sekund som helt,, hmm jaa nu. får ta bilderna sen...

gringrin från Wilma, hon hälsar...

byebye

Mys fredag!

Jag har blivit förälskad, YOGA, villken grej.. det var ganska jobbigt, men otroligt härligt och rogivande, kände mig helt groggy efteråt!
Sedan idag har vi haft fin besök, Jennie med Lova och Liam kom och hälsade på, blev lite bus här hemma och sedan gick vi och linchade på Maries cafe här i kvissle, mysigt. tog deras goda sallad =) sedan gick vi en sväng på hobbybutiken, jag höll mig från att köpa något men jennie hittade lite små pyssel, undra om hon sitter och målar nu? ;)

när dom åkte hem tog jag en promenad på 50 minuter, det blåste reält, men det var härligt endå, är juh en massa plusgrader här, så det var tur...

nu har Wilmat fått mellis och jag har städat lite, ska köra dammsugaren nu och sedan börja packa. men det första jag ska göra nu är att byta bajsblöja på Wilma!

byebye!


yoga!

NU ska jag köra lite yoga, ble inget igår, men nu sover wilma så nu ska jag passa på ;)

Skriver mer sen!

Anna vi är sjuuuuuuuukt bruna du och jag, nu får vi hålla bränna så bränner vi oss inte i sommar ;) japp jag har trävvt stugan oxå men ska försöka att kliva upp i tid och tvätta, men jag ringer imorgonbitti ;)

hej så länge...

Nu är vi hemma!

Vi kom hem igårkväll, efter en veckas påsklov i Ulvsjön, med sol varje dag, jag har mer färg i asiktet nu än vad vi hade när vi kom från fuerteventura :P
vi har haft det jättebra, på påskafton kom Anna och Marcus till Ulvsjön, och det var super roligt det blev en sen kväll iaf och på påskdagen var vi ute på sjön och solade allihopa!

Pappa skjutsa oss från isen hehehe...

Wilma har iaf haft Anna och Marcus som favvo kompisar och det höll i sig även nu, på lördag förmiddag ska jag slänga mig i solariet hos anna och hon ska vara barnvakt och Wilma =)

Nu så har jag börjat planera veckan som kommer, har även räknat ut att det tar ca 20 minuter till skolan från midsommarkransen, så jag kommer att cykla till skolan men köper en remmsa, så kan jag ta t-banan ifall det regnar =) värgar lägga ut 660 kr på ett månadskort...

Nepps nu ska jag slå på min nya Yoga film som kom me posten!

byebye!

Glad påsk!

Idag har Wilma varit en lite påskkärring, och fick lite rött på kinderna och sen lite prickar här och där =) så söt så.
Jag och brorsan skulle igentligen åka till ulvsjön ikväll men han skulle på fest så jag åker själv imorgonbitti och sen kommer han och micke på lördag =) tog och bakade en sockerkaka och gjorde gul glasyr över den, en riktig påskkaka, men jag smakade inte =) *stolt* bjöd över svärmor, svärfar och jhonny och linda på lite påskfika nu ikväll, dom gick hem för en stund sen!

Jag börjar få panik att jag inte hinner träffa alla innan det bär av till stockholm, åker juh nästa lördag, men jag blir jh inte bort för alltid tack och lov ;)

sen ska vi planera Wilmas 1 årsdag, den kommer att firas i stockholm, men kommer att ha kalaset helgen efter eller före, får se hur vi gör, den 23 maj blir vi iaf i stöde och kommer att fira både Wilmas min och brorsans födelsedag, vi slår ihop kalaset ;)

Måste lägga in lite mer bilder från utlandet, men brorsan skulle juh ha med sig kabeln till kameran hit idag men han glömde den, så det får bli en annan dag =)

Nu ska jag packa det sista sen ska jag sova, kanske jag ska ta en snabbdusch så är det gjort?! gör nog så
nu blir det tomt här på ett tag, drar juh till skogen och kommer hem nångång i veckan, kanske torsdag :P

byebye!Kiss kiss!

vilken härlig promenad med brudarna! for direkt in till stan till mormor och morfar, när jag skulle ta ur Wilma ur bilen var det alldeles blött, hon hade kissat igenom blöjan, hade glömt dom vanliga blöjorna så hon hade en badblöja på sig :P jaa tur iaf att det låg ett par fina byxor i Wilmas påskpresent, så efter ombytet drack vi kaffe och sen gick vi ner på stan. hittade en fin duk till köksbordet som jag fick i påskpresent av mormor, sen gick jag runt och letade mössa åt Wilma, hittade en tillslut på H&m konstigt nog, tänkte att jag skulle ha nån påsktupp hemma så gick runt och letade det, hittade inte direkt nån så ingen påsktupp i år.. sedan gick Vi till mammas jobb, Accentbutiken. pratade med henne och Wilma lekte lite, sen tar mamma upp henne och säger att hon är blöt, så hmm mormor gick på ica och köpte ett blöjpaket och jag gick på lindex och köpte ett par nya byxor till henne, hon behövde endå det så det gjorde inget :P

sen blev det middag hos mormor oh morfar och vi kom hem vid halv 7 tiden och då var favvo pappa hemma =)

nu ska jag packa lite, åker till ulvsjön imorgonkväll med brorsan och micke kommer efter jobbet på lördag, undra om man ska packa med bikinin, ska juh bli fin väder sägs det ;)

Byebye!

Sovmorgon!

idag vaknade Wilma klockan 7, men jag va dö trött och hon oxå, så vi la oss igen i våran säng och somnade till stil om och vaknade halv 10 :P såå skönt, sen har vi ätit frukost och lekt lite, nu sover Wilma så jag har gjort mig klar för en promenad med Mia Tilly Frida och Phillip, ska snart väcka Wilma så hon får käka lite innan vi åker, sen får hon fortsätta att sova i vagnen! det ska bli härligt med en promenad idag oxå, jag känner hur kilorna rasar av min kropp ;)

I eftermiddag blir det mys hos min mormor och morfar, ska även hinna med att tvätta, men har juh tvätt tid till 21.00 så det hinns nog med det oxå :P

Nu ska jag väcka prinsessan!

Pirr!

Jag börjar bli nervös över skolan nu, börjar juh snart. den 20 april klockan 09.00 är det inskrivning ;) shiiit vad har jag givit mig in på??

eftermiddagen blev en mysig sådan med en lång promenad mot juniskär, fick dock lite skav sår som jg har plåstrat om. sen så har jag o Wilma lekt och lagat mat. jaa jag gjorde världens godaste tonsfisk sås som jag åt bulgur till, precis som den brukar va utomlands, ett under att jag fick till det, så middan blev supergod iaf!
 
mer lek med Wilma nu på kvällen, micke har varit ute och sprungit och nu ligger han ch flåsar som en dåre och gör sitt ups och armhävningar.. Wilma sover sött och jag sitter här ;) ska gå och se klart hockeyn nu. det är spännande :P

byebye!

Myspys!

nu har vi varit på öppnaförskolan, första gången i nya lokalen och nya fröken simon! var iaf jätte mysigt, vi var inte allt för många idag, det var vi som brukar umgås, Wilma och jag var först där och hängde på låset klockan halv 9 hehehe.. hon somnade vid halv 11 på golvet där alla barnen lekte, hon är för söt mig pärla =)
nu ska jag äta lunch och sen ska vi ut och gå och röra på "hänget"

En riktig mysig förmiddag ;)

Förlossnings berättelse!

Förlossnings berättelse!

 

Jag vaknade på Söndag morgon den 11 maj klockan 07.00 kände att jag hade lite ont i magen men tänkte inte mer på dt, Micke skulle åka till sin faster och hjälpa till med veden. Kände att magontet kom med ganska jämna mellan rum, en kvart till tio minuter, så höll det på i några timmar, jag såg till att duscha länge, och kände att det hjälpte, blev iaf mer avslappnad, men vi halv tre tiden ringde jag Micke och bad honom att komma men, hade verkligen ont då, kan tingade mer mig i ett bad, där lång jag i säkert 1,5 timme =)

Vid 1700 tiden hade jag 4 minuter mellan värkarna och dom höll i ca 45. 60 sek, ringde in vi halv 6 var då hos Mickes föräldrar och försökte peta i oss inte mat, sen ville inte Mickes mamma att vi skulle vara där mer hon tyckte vi skulle åka i, så vi for in efter att jag pratat med förlossningen!

När vi kom dit satte dom ett ctg och kände hur öppen jag var, jaa 1 cm typ men man såg ändå att det var på gång, så vi tog in på vård hotellet eftersom dom var säker på att det skulle hända något de närmsta timmarna oss kände vi verkligen inte för att åka hem, fick med mig Alvedon, detta var en hemsk natt, hade värkar var fjärde minut hela tiden, stod i duschen mesta dels av natten kunde inte ligga när värkarna kom så Micke fick bulla upp med kuddar, vid 7 tiden gick vi ner till förlossningen igen och blev då in skrivna, va öppen 2 cm tror jag, men hade ju haft värkar ett dygn och det hände inte så mkt, blev lovad att jag skulle få epudralbedövning när jag var öppen 3 cm, mn kan inte sätta de tidigare. Jag fick iaf akupunktur, blev riktigt varm i kroppen och avslappnad, tur att alla var så snäll och trevliga, jag gick fram o tillbaka i korridoren i flera timmar, dom tyckte jag var super duktig och att jag var så glad, kände mig ändå hyfsat pigg,. Jaa till slut var jag öppen 3 cm, och fick epudral (ryymärgsbedövning) det var super bra, gjorde inte alls ont och smärtan försvann hyffsat mkt. Provade luftgas men förstod mig inte alls å detta, så jag testade några gånger sen så slängde jag iväg den!

Jag hade fortfarande matlust så jg fick mycket energi tack vare att jag åt och drack!

Klockan halv fyra var jag öppen 6 cm då var jag överlycklig, fick till och med höra av personalen att dom trodde jag skulle vara förlöst klockan 9 innan det var skift byte, jaa klockan blev 9 och bebisen hade ingen tanke på att komma ut! Jag öppnade mig väldigt långsamt men hade kraftiga värkar hela tiden, har värkstimulerande dropp men inget hjälpte, natten gick och Micke somnade som en tog vid 1 tiden, jag hade min barnmorska som satt med oss i rummet hela natten, eftersom dom nu var tvungen att hålla koll på mig eftersom det hade gått så lång tid, klockan 04.00 kom doktorn och pratade med oss och bestämde att dom skulle koppla bort värkdroppet eftersom värkarna redan avtagit helt, min livmoder var alldeles slut och var tvungen att vila, dom tyckte jag också skulle göra det men blev väldigt lessen och tappade orken helt då. Somnade ändå till 1-2 timmar. Efter frukosten började jag att känna tryck nedåt, var då öppen runt 8-9 cm. gick på toa hela tiden, världens minst toalett, Micke blev galen då han var tvungen att följa med och hålla koll på droppställningen, jag hade även dagen innan fått en slang som don satt fast bakomlivmodern,  där men kände mina värkar och kunde kontrollera dom mer, och sen hade jag också en lite apparat runt halsen som en bärbar ctg apparat. Och sen hade som om satt en lite elektrod på bebisens huvud. Så det var mycket slangar hit och dit :P

Vid 12 tiden kom krystvärkarna, inte så starka men man kände att det snart var dags, tyckte det kände så bra när dom började ta fram alla saker i rummet, och bäddade den lilla baljan på hjul. Nu var det bara att trycka för kung och fosterland, jag var super trött och hade svårt att kanna värkarna och hade svårt att trycka, vi kom iaf på ett bra sett, jag hade dragkamp mer en utav sköterskorna så så fort värken kom så tog jag i och drog, det hjälpte, men efter ett tag kände dom att det inte var någon styrka när jag tog i. dom sa till mig att dom ringt ner doktorn som skulle hjälpa mig med sugklockan så att jag inte skulle behöva kämpa mer. Alla i rummet, det var ganska mycket folk där, en doktor som skulle ta hand om bebisen, en doktor som hjälpte mig, sen en barnmorska, och två sköterskor och en praktikant och Micke och jag =)

Hejade på och efter sex drag med den lilla klockan tog dom bort den och jag krystade ut världens finaste flicka alldeles själv, efter lång tid, hon föddes 14.17 den 13 maj, efter en lång tids kämpande!

Hon kravlade sig upp på mitt bröst och började sög på en gång, hon hade sug tekniken i huvudet redan :P efter en stund fick Micke ta henne och tvätta och klä på henne. Hon vägdes 4060 g 51 cm alldeles perfekt. Efter 5-6 timmar på förlossningen skulle jag få duscha, jag kom till duschen och kände mig yr, svimmade, men Micke tog emot mig, en massa personal kom och lyfte upp mig på en säng och fick ligga med benen i ögläge. Jaa efter detta så blev vi inlagd på bb eftersom man ville kontrollera Wilmas andning och temp, pga den långa tiden det tog efter att dom tagit hål på mina hinnor! Blev inlagd i tre dagar, allt var bara bra så det 16 maj mitt på dagen fick vi ta hem vår underbara skatt! Vad var livet värt innan hon kom? Detta är vad livet handlar om…

 

Jag sprack otroligt mycket och tappade mycket blod. Min förlossning blev inte som jag hade tänkt det, men vems blir det. Det har iaf tagit länge att smälta förlossningen, har fortfarande inte gjort det! Två veckor efter förlossningen läste jag i tidningen om en bebis som hade dött på sundsvalls sjukhus pga att förlossningen tog för lång tid! Dagen efter min förlossning på det in en doktor och skulle förklara för mig varför det inte blev kejsarsnitt. Anledningen var att bebisen mådde bra och att dom hade det mycket på förlossningen så det ”glömdes bort” men allt gick ju bra tillslut sa hon… vart går gränsen? Vem bestämmer när det ska bli kejsarsnitt, när bebisen redan är så tilltagen och sjuk att den kan dö i magen?

 

Jag är tacksam för att vi fått våran friska och underbara Wilma!

Vi fick med oss förlossningsjournalen när vi blev utskrivna den var på 8 sidor tror jag och där står allt, ska fylla i lite mer tider och saker som händer men nu har jag kommit en bit på vägen iaf!

På slutet i den journalen står det klockan 14.17: malin har varit jätte duktig oh krystar ut en underbar liten flicka!

 

 

 

None


1 års kalas!

Idag har Wilma varit på sitt första 1 årskalas, det vr kompisen Elias på fyllde år, tänk vad fort ett år? snart fyller juh våran prinsessa år, den 13 maj känns som att det kommer att bli något alldeles extra, iaf med mina känslor, har aldrig kämpat så mycket i hela mitt liv som jag gjorde då, vad fick jag all styrka ifrån?  nu när jag endå är inne på förlossningen ska jag passa på att skriva lite om den, sen så lägger jag ut den här!

jag är fortfarande ladda på att gå ner i vikt!

nu väger jag 73 (jaa jag vet) och är juh inte så lång, 162 ca ;) men gick juh ner sist till 63 så det borde inte va några problem =)

Ibland saknar jag min mage, Wilma magen alltsåÄr i vecka 32 här =)

nepps nu ska jag sätta mig med förlpssningsberättelsen ;)

byebye

Solen och febern är här!

Trodde inte att det skulle komma nån sol idag, men vipps så bara dök den upp ;)
Igår kväll åkte jag till stöde, mamma och jag var solo så vi myste på hemma med Wilma som var pigg och dansade som bara den till Så ska det låta". Men inatt har varit en jobbig natt.. hon har grinat hela natten stackarn, ingenting har hjälpt. sen imorse eller vid 11 tiden så tyckte vi att hon kändes varm så jag gav henne en alvendon sen åkte mamma på ica och köpte en febertermometer, så vi tog tempen på henne efter ca 54 minuter efter alvedonenoch då hade hon 38.6 hmm ja så jag ringde sjukvårdsrådgivningen, fick en tid och åkte in till distriktläkarjouren! eftersom vi avslutede en penicillinkur på 10 dagar var två dagar sen blev jag lite orolig, idag hade hon iaf ett crp på 25 som är högt men dom ville inte påbörja en till kur utan ville se vad hennes kropp gjorde först. så vi får se hur hon mår imorgon, har hon fortfarande feber imorgonkväll eller måndag morgon skulle vi åka in igen!

ja så har våran dag varit :P

var roligt anna att du blir inspirerad på en prommis, fick du mitt sms tro?

känner mig fortfarande laddad att gå ner i vikt, läste din blogg om din viktnedgång Emma, du och jag är ganska lika =)

nu ska jag sova!

byebye!

Nu ska det bort!

Nu ska kilona bort! känner mig riktigt laddad nu, hoppas bara att det håller i sig! har gjort en himla massa magövningar och armhävningar så nu lär jag väl få träningsvärk! vi ska iaf se till att peppa varandra micke och jag nu. ska börja köra med att gå en halvtimme innan frulle, sen blir det inge fika eller bröd, har juh iofs inte gjort det innan heller, men nu är det helt slut på det, sen blir det havregrynsgröt med äpplebitar och kanel till frukost och en massa goda bön och linsgrytor, m.m ska ta och låna Sivs stegräknare oxå, det gör juh att man blir mer laddad oxå, iaf jag som är en tävlingsmänniska!
vad är det som har gjort mig så laddad nu då, jaa för det första så har jag provat sommarkläder sen sommaren 2007, jaa har jag varit så smal?! eller mindre?! tydligen, sen så alla kläder som har blivit förstora för mig nu gör mig bara mer fokuserad på att kilona ska rasa =)

Idag har varit en mysig dag med solsken, har varit med Jennie,Lova Helena och Elias o lekt idag, varit ute och myst på, sen så har Ewa, Siv och Linda varit på besök på eftermiddagen, och sen så har vi tvätta all tvätt sen utlandet såå skönt att ha det gjort!

nepps u ska vi se på lite film, och jag ska stryka medans

lite bilder från utlandet ska jag iaf bjuda på!


mer bilder kommer senare!

byebye!


RSS 2.0